Επίσης γνωστό και ως τηγάνι του σεφ – το τηγάνι σοτέ Classic είναι για επαγγελματίες και όχι μόνο.
Κύρια χαρακτηριστικά:
- Η ιδέα των τηγανιών σοτέ βασίζεται στα ψηλά τους τοιχώματα, ώστε η μικρή ποσότητα λίπους στην οποία τηγανίζεται το κρέας (μέθοδος σοτέ) να μην πιτσιλάει σε όλη την κουζίνα.
- Το τηγάνι σοτέ δίνει στον σεφ τεράστιο έλεγχο της θερμοκρασίας και διευκολύνει το αποτελεσματικό τηγάνισμα κρέατος και λαχανικών.
- Το τηγάνι σοτέ είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, γεγονός που το καθιστά πολύ ελαφρύ και συνεπώς εύκολο στον χειρισμό. Το αλουμίνιο είναι επίσης εξαιρετικός αγωγός της θερμότητας.
- Χάρη στις δύο λαβές, το τηγάνι σοτέ είναι κατάλληλο για σερβίρισμα απευθείας στο τραπέζι.
- Η αντικολλητική επίστρωση του τηγανιού καθιστά το καθάρισμα παιχνιδάκι.
- Χάρη στην παραγωγή στη Δανία, η σειρά Scanpan διακρίνεται για την εξαιρετικά υψηλή της ποιότητα.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε:
- Το τηγάνι σοτέ Classic είναι πολυχρηστικό – μπορείτε να τηγανίσετε κρέας σε αυτό, να μαγειρέψετε λαχανικά, να ετοιμάσετε φοντί σοκολάτας...
- Η σειρά τηγανιών Classic μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον φούρνο έως μέγιστη θερμοκρασία 260°C.
Υλικό:
- Το τηγάνι σοτέ Classic είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.
Καλό να γνωρίζετε!
- Για να διασφαλίσετε ότι τα τηγάνια Classic θα διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας (π.χ. ρίχνοντας κρύο νερό σε ένα καυτό τηγάνι).