Το τηγάνι – δίπλα στις κατσαρόλες, το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο αξεσουάρ στην κουζίνα – χρησιμοποιείται για την παρασκευή απλών πιάτων όπως ομελέτα ή τηγανίτες, αλλά και πιο σύνθετων πιάτων όπως παέγια ή ριζότο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τηγανίσετε μια μπριζόλα, να σοτάρετε λαχανικά, να φτιάξετε γαλλικό τοστ...
Και μια καλά εξοπλισμένη κουζίνα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο τηγάνια: ένα ατσάλινο τηγάνι για γρήγορο τηγάνισμα σε υψηλή θερμοκρασία, π.χ. για χοιρινές μπριζόλες, και ένα μαντεμένιο τηγάνι για απαλό τηγάνισμα λαχανικών ή πουλερικών. Αξίζει επίσης να έχετε στο ντουλάπι ένα πολυχρηστικό γουόκ, στο οποίο μπορούμε να ετοιμάσουμε stir-fry πιάτα, να σοτάρουμε λαχανικά και ακόμη και να μαγειρέψουμε σούπα. Αν είστε λάτρης των τηγανιτών, θα χρειαστείτε ένα ειδικό επίπεδο τηγάνι για τηγανίτες. Από την άλλη πλευρά, τα τηγάνια γκριλ είναι ιδανικά για την παρασκευή μπριζολών. Μεταξύ των παραδοσιακών τηγανιών με αντικολλητική επίστρωση, τα πιο δημοφιλή είναι τα κεραμικά τηγάνια – τα οποία είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στις γρατζουνιές.
384 text.x_products
182,45 €304,08 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
853,36 €1.422,26 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
177,40 €
Eva Solo
Αποστολή εντός 2 εργάσιμων ημερών
558,85 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
110,64 €
Zwilling
Αποστολή εντός 45 εργάσιμων ημερών
111,58 €
Eva Solo
Αποστολή εντός 2 εργάσιμων ημερών
142,01 €
Eva Solo
Αποστολή εντός 2 εργάσιμων ημερών
Ένα καλό τηγάνι είναι ένα από τα πιο απαραίτητα κομμάτια εξοπλισμού σε κάθε κουζίνα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κεραμικά τηγάνια, χαλύβδινα τηγάνια, χάλκινα τηγάνια ή μαντεμένια τηγάνια. Ένα τηγάνι χωρίς λιπαρά ή ένα τηγάνι με αποσπώμενη λαβή είναι άλλοι τύποι αυτού του απαραίτητου εργαλείου κουζίνας. Επιπλέον, θα χρειαστείτε έναν τύπο τηγανιού για να τηγανίσετε λαχταριστές κρέπες και έναν άλλο για να ψήσετε κοτόπουλο στη σχάρα ή να ετοιμάσετε ασιατικά πιάτα. Έχουμε τηγάνια σε αφθονία, αλλά ποιο θα είναι το καλύτερο για εσάς; Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ακόλουθη ανάλυση θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε και να επιλέξετε το τέλειο προϊόν.
Το τηγάνι είναι ένα αξεσουάρ που είναι δύσκολο να αποχωριστείς στην κουζίνα. Η μεγάλη ποικιλία μπορεί να σας κάνει να ζαλιστείτε. Ένα κεραμικό τηγάνι, χάλκινο τηγάνι, αλουμινένιο τηγάνι, τηγάνι για μπριζόλες, τηγάνι για αυγά ή τηγάνι κατάλληλο για φούρνο είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις μας. Επομένως, πριν κάνετε μια συγκεκριμένη επιλογή, σκεφτείτε τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το τηγάνι και τι πιάτα θα θέλετε να ετοιμάσετε σε αυτό. Όταν αγοράζετε ένα τηγάνι, αξίζει να προσέξετε το υλικό, τον τύπο επίστρωσης και την προοριζόμενη χρήση του.
Τα τηγάνια μπορούν να χωριστούν με βάση το υλικό τους. Τι είδη μπορείτε να βρείτε στο FormAdore;
Ποιο τηγάνι είναι το πιο υγιεινό; Αυτό που είναι ασφαλές για την υγεία μας και το περιβάλλον, και δεν απελευθερώνει επιβλαβείς ενώσεις κατά το τηγάνισμα. Αναμφίβολα, ένα τηγάνι επικαλυμμένο με ένα στρώμα από συνδυασμό ορυκτών και αργίλου που ψήνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, δηλαδή κεραμική επίστρωση, είναι ένα από τα καλύτερα τηγάνια στην αγορά. Αυτή η επίστρωση δεν αντιδρά με κανένα συστατικό τροφίμων, και κατά συνέπεια – δεν επηρεάζει τη γεύση και τη μυρωδιά των παρασκευασμένων πιάτων. Τα τηγάνια με κεραμική επίστρωση θερμαίνονται ομοιόμορφα και διατηρούν τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να εκτίθενται σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ζημιά. Αξίζει επίσης να προσθέσουμε ότι ένα κεραμικό τηγάνι είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στις γρατζουνιές.
Τα βαριά, ανθεκτικά και στιβαρά μαντεμένια τηγάνια δεν έχουν καμία επιπλέον επίστρωση. Κατασκευάζονται αποκλειστικά από φυσικά υλικά και χαρακτηρίζονται από αντοχή τόσο στις γρατζουνιές όσο και σε όλων των ειδών τις ζημιές. Ένα μαντεμένιο τηγάνι διοχετεύει τέλεια τη θερμότητα, που σημαίνει ότι θερμαίνεται ομοιόμορφα και διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία ενός δεδομένου πιάτου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, ο χυτοσίδηρος χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι τύποι τηγανιών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στο φούρνο.
Ένα χάλκινο τηγάνι είναι πιθανώς το πιο design και κομψό τηγάνι μεταξύ όλων των μοντέλων που διατίθενται στην αγορά. Ωστόσο, αυτό σίγουρα δεν είναι το μόνο του πλεονέκτημα. Ο χαλκός διοχετεύει τέλεια τη θερμότητα – θερμαίνεται αμέσως και κατανέμει τη θερμότητα ομοιόμορφα, επιτρέποντας την ταχύτερη προετοιμασία φαγητού. Θα πρέπει να προστεθεί ότι τα καλύτερα χάλκινα τηγάνια καλύπτονται στο εσωτερικό με επίστρωση υψηλής ποιότητας, προστατεύοντας τα τρόφιμα από την άμεση επαφή με το χαλκό. Αυτό συμβαίνει επειδή ο χαλκός αντιδρά με όξινα προϊόντα, κάτι που αλλάζει τη γεύση των πιάτων.
Ψάχνετε ένα άφθαρτο τηγάνι ανθεκτικό σε γρατζουνιές, βαθουλώματα ή σκουριά; Εδώ είναι – ένα τηγάνι από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο είναι απολύτως ασφαλές για την υγεία και απελευθερώνει αργά τη συσσωρευμένη θερμότητα, έτσι τα πιάτα που παρασκευάζονται σε αυτό παραμένουν ζεστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα ατσάλινο τηγάνι είναι το καλύτερο τηγάνι για τηγάνισμα κρέατος.
Τα αλουμινένια τηγάνια είναι ελαφριά, εύχρηστα και διοχετεύουν τέλεια τη θερμότητα. Όταν επιλέγετε αυτόν τον τύπο τηγανιού, θα πρέπει να προσέξετε να είναι καλυμμένο με ειδική, ανθεκτική στις γρατζουνιές και χωρίς επιβλαβείς ενώσεις επίστρωση.