Η επιλογή του σωστού τηγανιού μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά η τεράστια ποικιλία μοντέλων, υλικών και επιστρώσεων που διατίθενται σημαίνει ότι είναι μια απόφαση που απαιτεί λίγη σκέψη. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να ταιριάξετε ένα τηγάνι στις ανάγκες σας, ποιοι τύποι τηγανιών κυκλοφορούν στην αγορά και τι να προσέξετε για να επιλέξετε το καλύτερο τηγάνι για την κουζίνα σας.
Δεν θα λειτουργήσει κάθε τηγάνι σε κάθε επιφάνεια μαγειρέματος. Για όσους χρησιμοποιούν επαγωγική εστία, ένα τηγάνι συμβατό με επαγωγή κατασκευασμένο από υλικό που αντιδρά σε μαγνητικό πεδίο θα είναι απαραίτητο.
Αυτό σημαίνει ότι το υλικό για επαγωγική εστία πρέπει να είναι σιδηρομαγνητικό – ατσάλι, χυτοσίδηρος ή ειδικά προσαρμοσμένο αλουμίνιο. Αν ψάχνετε για γρήγορη απόκριση στις αλλαγές θερμοκρασίας, ένα καλό τηγάνι επαγωγής θα είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αξίζει να θυμάστε ότι δεν θα λειτουργήσει κάθε αντικολλητικό τηγάνι σε επαγωγή – ελέγχετε πάντα τις σημάνσεις του κατασκευαστή.
Μαγειρεύετε συχνά, τηγανίζοντας λαχανικά, κρέατα, ψάρια ή τηγανίτες; Ή μαγειρεύετε περιστασιακά και χρειάζεστε μια ευέλικτη λύση; Το στυλ μαγειρέματός σας επηρεάζει άμεσα την επιλογή του σωστού τηγανιού. Όσοι εκτιμούν το γρήγορο, καθημερινό τηγάνισμα θα πρέπει να αναζητήσουν αντικολλητικά τηγάνια, ειδικά αυτά με κεραμική επίστρωση ή επίστρωση PTFE.
Από την άλλη πλευρά, για συχνό τηγάνισμα σε υψηλή φωτιά ή σε υψηλές θερμοκρασίες, π.χ. για τηγάνισμα κρεάτων, τα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι ή τα στιβαρά τηγάνια από χυτοσίδηρο, τα οποία χαρακτηρίζονται από αντοχή σε ζημιές και μακροζωία, θα λειτουργήσουν θαυμάσια.
Το πάχος της βάσης του τηγανιού είναι επίσης σημαντικό – μια παχύτερη βάση σημαίνει καλύτερη κατανομή και διατήρηση της θερμότητας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τηγάνια για τηγανίτες ή πιάτα που απαιτούν ομοιόμορφο τηγάνισμα. Το κατάλληλο μέγεθος εξαρτάται από τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού και το προτιμώμενο στυλ μαγειρέματος. Τα μεγάλα τηγάνια γκριλ ή τα γουόκ είναι ιδανικά για οικογένειες ή γεύματα σε μία κατσαρόλα.
Για πολλούς, η ευκολία καθαρισμού θα είναι επίσης σημαντική. Πολλά σύγχρονα τηγάνια με επίστρωση PTFE ή τηγάνια με κεραμική επίστρωση είναι ασφαλή για πλυντήριο πιάτων. Ωστόσο, δεν ανέχονται όλοι οι τύποι τηγανιών τέτοια φροντίδα χωρίς να χάσουν την ποιότητά τους. Ένα αντικολλητικό τηγάνι απαιτεί απαλό χειρισμό – είναι καλύτερο να αποφεύγετε τις μεταλλικές σπάτουλες και τα σκληρά απορρυπαντικά.


Τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι, συνήθως κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, είναι συνώνυμα της αντοχής και της ευελιξίας. Είναι ιδανικά για τηγάνισμα κρεάτων, καθώς και για την προετοιμασία πιάτων που απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, αντέχουν καλά στο πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων και είναι ανθεκτικά στις γρατζουνιές και τον αποχρωματισμό.
Αν και δεν έχουν φυσική αντικολλητική επίστρωση, με την πάροδο του χρόνου – με σωστό καρύκευμα – μπορούν να αναπτύξουν ένα στρώμα που εμποδίζει το φαγητό να κολλήσει. Είναι ιδανικά για όσους αναμένουν εξοπλισμό υψηλής ποιότητας που θα διαρκέσει για χρόνια. Η επιλογή ενός τηγανιού από ανοξείδωτο ατσάλι είναι μια επένδυση σε στιβαρότητα.
182,45 €304,08 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
177,40 €
Eva Solo
Αποστολή εντός 2 εργάσιμων ημερών
142,01 €
Eva Solo
Αποστολή εντός 2 εργάσιμων ημερών
Ένα στιβαρό τηγάνι από χυτοσίδηρο είναι ένα κλασικό που λειτουργεί όχι μόνο στην εστία αλλά και στο φούρνο. Είναι απαραίτητο για μακροχρόνιο βράσιμο, ψήσιμο και τηγάνισμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα τηγάνια από χυτοσίδηρο έχουν εξαιρετική ικανότητα να διατηρούν τη θερμότητα, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη θέρμανση των πιάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο ανθεκτικό τηγάνι μπορεί να διαρκέσει για γενιές αν φροντιστεί σωστά – καρυκευμένο και προστατευμένο από την υγρασία. Για τους λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας και των βαρύτερων μαγειρικών σκευών – αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τύπους τηγανιών.
162,54 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
186,13 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
176,93 €
Le Creuset
Αποστολή σε 24 ώρες
Τα τηγάνια αλουμινίου είναι από τα πιο δημοφιλή και συχνά επιλεγμένα μοντέλα, ειδικά από όσους εκτιμούν την ελαφρότητα και την ευκολία. Το αλουμίνιο θερμαίνεται γρήγορα και κατανέμει τη θερμότητα αποτελεσματικά, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για γρήγορο μαγείρεμα.
Τα περισσότερα μοντέλα αλουμινίου διαθέτουν κεραμική, Teflon ή επίστρωση PTFE, η οποία ενισχύει σημαντικά τη λειτουργικότητά τους. Τα κεραμικά τηγάνια με βάση το αλουμίνιο είναι μια καλή επιλογή για καθημερινή χρήση, αλλά πρέπει να προσέχετε να αποφεύγετε τις γρατζουνιές. Η εξέταση ενός τηγανιού αλουμινίου αξίζει τον κόπο, ειδικά αν δίνετε προτεραιότητα στο χαμηλό βάρος και την ευκολία χειρισμού.
Αν και λιγότερο συνηθισμένο στις οικιακές κουζίνες, το τηγάνι χαλκού είναι ένα απόλυτο αγαπημένο μεταξύ των επαγγελματιών σεφ. Ο χαλκός διαθέτει εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα, επιτρέποντας αστραπιαίες αντιδράσεις στις αλλαγές θερμοκρασίας.
Τις περισσότερες φορές, τα βλέπουμε ως σκεύη επενδυμένα εσωτερικά με ένα στρώμα ατσαλιού ή μια κεραμική επίστρωση, η οποία προστατεύει από την οξείδωση. Πρόκειται για ένα προϊόν υψηλότερης ποιότητας, αλλά για απαιτητικούς χρήστες – μπορεί να είναι το καλύτερο τηγάνι για ελεγχόμενο τηγάνισμα ευαίσθητων συστατικών.
Ένα γυάλινο τηγάνι είναι μια πρόταση για άτομα με αλλεργίες, ευαισθησίες και όσους αναζητούν τις πιο υγιεινές λύσεις. Το γυαλί δεν αντιδρά με το φαγητό, δεν αλλοιώνει τη γεύση του και καθαρίζεται εύκολα.
Ωστόσο, δεν είναι το πιο συνηθισμένο τηγάνι για τηγάνισμα, καθώς δεν αγωγεί τη θερμότητα τόσο αποτελεσματικά όσο άλλα υλικά. Ένα γυάλινο τηγάνι μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για ζέσταμα ή ψήσιμο στο φούρνο, αλλά η χρήση του στην εστία απαιτεί προσοχή και συμβατότητα με την επιφάνεια θέρμανσης.
Κεραμικά τηγάνια κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα λόγω των ιδιοτήτων τους και της αισθητικής τους εμφάνισης. Η κεραμική επίστρωση είναι συνήθως κατασκευασμένη από φυσικά ορυκτά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ενώσεις όπως PFOA ή PFOS. Αυτό την καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για όσους νοιάζονται για την υγεία και το περιβάλλον.
Η κεραμική επίστρωση χαρακτηρίζεται από αντοχή στις γρατζουνιές και τις υψηλές θερμοκρασίες. Είναι μια καλή επιλογή για καθημερινό τηγάνισμα με μικρή ποσότητα λίπους. Αν και δεν είναι τόσο ανθεκτική όσο οι επιστρώσεις PTFE, με σωστή χρήση, μπορεί να διατηρήσει τις ιδιότητές της για μεγάλο χρονικό διάστημα.
110,64 €
Zwilling
Αποστολή εντός 45 εργάσιμων ημερών


Τα τηγάνια με επίστρωση PTFE (πολυτετραφθοροαιθυλένιο, κοινώς γνωστό ως Teflon) είναι μακράν ο πιο δημοφιλής τύπος τηγανιού στις οικιακές κουζίνες. Η επίστρωση PTFE παρέχει πολύ καλές αντικολλητικές ιδιότητες, εμποδίζοντας το φαγητό να κολλήσει ακόμα και με ελάχιστο λάδι.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτός ο τύπος τηγανιού Teflon απαιτεί προσεκτική χρήση – δεν πρέπει να υπερθερμαίνεται ή να χρησιμοποιείται με μεταλλικά αξεσουάρ που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την επιφάνεια. Τα σύγχρονα τηγάνια με επίστρωση PTFE είναι χωρίς PFOA, αλλά αξίζει να επιλέξετε μοντέλα από αξιόπιστους κατασκευαστές που φέρουν επίσης την ένδειξη χωρίς PFOS.
Αν αναζητάτε εξαιρετική αντοχή και αντίσταση, τα τηγάνια τιτανίου μπορεί να είναι η τέλεια λύση. Η επίστρωση τιτανίου είναι πολύ ανθεκτική στις γρατζουνιές, και χάρη στις αντικολλητικές ιδιότητές της, επιτρέπει το τηγάνισμα κρεάτων και λαχανικών ακόμα και χωρίς λίπος.
Ένα τηγάνι χωρίς λίπος με επίστρωση τιτανίου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αν και ανήκουν στα πιο ακριβά μοντέλα, η επιλογή του σωστού τηγανιού τιτανίου μπορεί να είναι οικονομικά αποδοτική μακροπρόθεσμα.
Τα τηγάνια γρανίτη συνδυάζουν την αισθητική εμφάνιση με τη λειτουργικότητα. Συνήθως βασίζονται σε σώμα αλουμινίου, καλυμμένο με επίστρωση γρανίτη, η οποία παρουσιάζει καλές αντικολλητικές ιδιότητες. Μια τέτοια επίστρωση τηγανιού είναι ανθεκτική στην τριβή και λειτουργεί παρόμοια με την κεραμική ή την Teflon.
Ένα αντικολλητικό τηγάνι με επίστρωση γρανίτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηγάνισμα τηγανιτών, λαχανικών ή κρεάτων χωρίς τον κίνδυνο να καούν. Τα τηγάνια με επίστρωση γρανίτη είναι επίσης υγιεινά, χωρίς PFOS και PFOA, και συχνά συμβατά με επαγωγικές εστίες.
Τα τηγάνια εμαγιέ είναι μια καλή λύση για άτομα αλλεργικά στα μέταλλα – η γυαλιστερή επίστρωση τηγανιού σχηματίζει ένα αποτελεσματικό προστατευτικό φράγμα που δεν αντιδρά με το φαγητό. Λειτουργούν καλά για τηγάνισμα τηγανιτών, βράσιμο και απαλό ζέσταμα.
Ωστόσο, δεν συνιστώνται για πολύ υψηλές θερμοκρασίες ή έντονο τηγάνισμα. Ένα τηγάνι εμαγιέ είναι αισθητικό και διατίθεται σε πολλά χρώματα, κάτι που μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα σε κομψές κουζίνες.
Ένα τηγάνι γκριλ είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις του ψησίματος σε οικιακό περιβάλλον. Χάρη στις ειδικές ραβδώσεις, επιτρέπει την αποστράγγιση του υπερβολικού λίπους και δημιουργεί ένα χαρακτηριστικό σχέδιο στα πιάτα.
Αυτό είναι ένα τηγάνι χωρίς λίπος που μπορεί να αντικαταστήσει αποτελεσματικά μια κλασική σχάρα στην κουζίνα.
152,16 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
Ένα τηγάνι για τηγανίτες έχει σχεδιαστεί με έναν μόνο σκοπό – γρήγορο και ομοιόμορφο τηγάνισμα τηγανιτών. Χαρακτηρίζεται από το μικρό του βάρος, τα πολύ ρηχά τοιχώματα και μια τέλεια λεία αντικολλητική επίστρωση.
Αυτό είναι το καλύτερο τηγάνι για τους λάτρεις του πρωινού και των γλυκών.
Ένα τηγάνι wok είναι ένα ευρύ σκεύος με στρογγυλεμένο πάτο, ιδανικό για ασιατική κουζίνα – για stir-frying, βράσιμο, βράσιμο και ακόμη και βαθύ τηγάνισμα.
Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιλογής του σωστού τηγανιού για μια συγκεκριμένη κουζίνα και στυλ μαγειρέματος.
Τηγάνια χωρίς λίπος είναι σύγχρονα μαγειρικά σκεύη με προηγμένη αντικολλητική επίστρωση που επιτρέπει το τηγάνισμα χωρίς πρόσθετο λίπος. Εκτιμώνται ιδιαίτερα από όσους κάνουν δίαιτα, αθλητές και vegans.
Γιατί να τα επιλέξετε;
μειώνουν την περιεκτικότητα σε θερμίδες των πιάτων,
διαθέτουν επίστρωση τιτανίου, γρανίτη ή κεραμική,
είναι συχνά τηγάνια με επίστρωση PTFE, αλλά χωρίς PFOA και PFOS,
εύκολα στον καθαρισμό και τη συντήρηση.
Ένα τηγάνι χωρίς λίπος είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μαγειρεύουν υγιεινά και άνετα.
Όταν επιλέγετε ένα τηγάνι για καθημερινή χρήση, μια από τις πιο σημαντικές πτυχές είναι η επίστρωση του τηγανιού. Μια καλά επιλεγμένη επίστρωση επηρεάζει όχι μόνο την άνεση του μαγειρέματος αλλά και την ασφάλεια για την υγεία, την ευκολία καθαρισμού και την αντοχή του μαγειρικού σκεύους.
Μια αντικολλητική επίστρωση είναι ένα ειδικό προστατευτικό στρώμα που εμποδίζει το φαγητό να κολλήσει στην επιφάνεια του τηγανιού. Χάρη σε αυτήν, μπορείτε να:
τηγανίζετε χωρίς λίπος ή με ελάχιστες ποσότητες,
διατηρείτε το τηγάνι καθαρότερο πιο εύκολα,
προετοιμάζετε πιάτα γρηγορότερα χωρίς τον κίνδυνο να καούν.
Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αντικολλητικών επιστρώσεων είναι:
PTFE (Teflon) – κλασικό, πολύ δημοφιλές, αποτελεσματικό με σωστή χρήση,
κεραμικό – πιο φυσικό, ανθεκτικό στην τριβή,
γρανίτης και τιτάνιο – σύγχρονα και ανθεκτικά σύνθετα υλικά.
Κεραμική επίστρωση:
ανθεκτική στις γρατζουνιές,
χωρίς PFOA και PFOS,
αντέχει καλά στις υψηλές θερμοκρασίες,
φυσική και οικολογική.
Επίστρωση PTFE (Teflon):
πολύ αποτελεσματική αντικολλητική επιφάνεια,
ελαφριά και οικονομική,
απαιτεί προσοχή – ένα κατεστραμμένο τηγάνι Teflon μπορεί να χάσει τις ιδιότητές του,
τα σύγχρονα μοντέλα είναι ασφαλή, υπό την προϋπόθεση ότι αποφεύγεται η υπερθέρμανση και χρησιμοποιούνται ξύλινα ή σιλικονούχα αξεσουάρ.
Ποιο να επιλέξετε;
Για ευαίσθητο τηγάνισμα και τηγανίτες: Teflon ή κεραμικό.
Για αλλεργικούς και όσους αποφεύγουν τα χημικά: κεραμικό ή εμαγιέ.
Για εντατική χρήση: επίστρωση τιτανίου ή γρανίτη.
Μια επίστρωση τιτανίου είναι μία από τις πιο ανθεκτικές και ανθεκτικές που διατίθενται στην αγορά σήμερα. Βρίσκεται σε προϊόντα premium και προσφέρει:
υψηλή αντοχή στις γρατζουνιές,
μεγάλη διάρκεια ζωής,
τη δυνατότητα τηγανίσματος κρεάτων χωρίς πρόσθετο λίπος.
Μια επίστρωση γρανίτη είναι μια ελκυστική και πρακτική εναλλακτική:
συνδυάζει κομψή εμφάνιση με λειτουργικότητα,
αγωγεί καλά τη θερμότητα,
χρησιμοποιείται συχνά σε τηγάνια για επαγωγικές εστίες.
Και οι δύο επιστρώσεις:
είναι χωρίς PFOA και PFOS,
λειτουργούν καλά για συχνό μαγείρεμα,
θεωρούνται μια επιλογή τηγανιού υψηλής ποιότητας.
853,36 €1.422,26 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
177,40 €
Eva Solo
Αποστολή εντός 2 εργάσιμων ημερών
558,85 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
Η φροντίδα του τηγανιού σας δεν αφορά μόνο την αισθητική – ένα καλά συντηρημένο τηγάνι τηγανίζει καλύτερα, διαρκεί περισσότερο και είναι ασφαλές για επαφή με τρόφιμα. Ανάλογα με το υλικό, αξίζει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές μεθόδους συντήρησης.
Τα τηγάνια από χυτοσίδηρο και τα τηγάνια από ατσάλι (δηλαδή, ανθρακούχο ατσάλι) απαιτούν τακτικό καρύκευμα – που σημαίνει τη δημιουργία ενός προστατευτικού στρώματος λίπους που:
αποτρέπει τη σκουριά,
δημιουργεί μια φυσική αντικολλητική επίστρωση,
βελτιώνει τη γεύση των πιάτων.
Πώς να καρυκεύσετε:
Πλύνετε καλά το τηγάνι (χωρίς απορρυπαντικά αν έχει ήδη καρυκευτεί).
Στεγνώστε και θερμάνετε στην εστία ή στο φούρνο.
Τρίψτε ένα λεπτό στρώμα λαδιού (π.χ. λιναρόσπορου, ελαιοκράμβης) σε όλη την επιφάνεια.
Θερμάνετε για περίπου 1 ώρα – κατά προτίμηση στο φούρνο στους 180–200°C.
Αφήστε να κρυώσει, σκουπίστε το περίσσιο λίπος.
Πόσο συχνά;
Νέο τηγάνι: 2–3 φορές πριν από την πρώτη χρήση.
Τακτικά: κάθε λίγες εβδομάδες, ανάλογα με την ένταση χρήσης.
Τα τηγάνια με επιστρώσεις PTFE, κεραμικές, γρανίτη ή τιτανίου απαιτούν πιο ευαίσθητο χειρισμό:
Συστάσεις:
Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά σκεύη – μόνο ξύλο, σιλικόνη ή νάιλον.
Μην υπερθερμαίνετε το τηγάνι – ειδικά τα Teflon.
Πλύνετε στο χέρι ή στο πλυντήριο πιάτων (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή).
Μην χρησιμοποιείτε λειαντικά απορρυπαντικά ή σκληρά σφουγγάρια.
Μην χρησιμοποιείτε σπρέι μαγειρέματος – μπορούν να αφήσουν υπολείμματα.
Ένα καλά φροντισμένο αντικολλητικό τηγάνι θα διαρκέσει για χρόνια χωρίς να χάσει τις ιδιότητές του.


Δεν είναι κάθε τηγάνι κατάλληλο για χρήση σε επαγωγή. Αν έχετε επαγωγική εστία, πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικές βασικές τεχνικές πτυχές.
Για να λειτουργήσει ένα τηγάνι σε επαγωγική εστία, πρέπει να έχει σιδηρομαγνητικό υλικό – ένα που αντιδρά σε μαγνητικό πεδίο. Επιπλέον, τα ακόλουθα είναι σημαντικά:
πάχος βάσης τηγανιού – όσο παχύτερο, τόσο καλύτερη η αγωγιμότητα και η διατήρηση της θερμότητας,
τέλεια επίπεδη επιφάνεια – εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση θέρμανσης,
στιβαρή κατασκευή, ανθεκτική στην παραμόρφωση.
Δοκιμή μαγνήτη: Αν ένας κανονικός μαγνήτης κολλήσει στον πάτο του τηγανιού – πιθανότατα θα λειτουργήσει σε επαγωγή.
Για επαγωγική εστία, τα τηγάνια από τα ακόλουθα είναι τα καλύτερα:
ανοξείδωτο ατσάλι – ανθεκτικό, ανθεκτικό σε ζημιές, εύκολο στη συντήρηση,
χυτοσίδηρος – βαρύ, αλλά αποθηκεύει τέλεια τη θερμότητα (ένα στιβαρό τηγάνι από χυτοσίδηρο είναι μια εξαιρετική επιλογή),
αλουμίνιο με σιδηρομαγνητική βάση – ελαφρύ και γρήγορο στη θέρμανση (ιδανικό για καθημερινό μαγείρεμα),
τηγάνια τιτανίου και γρανίτη, υπό την προϋπόθεση ότι ο κατασκευαστής αναφέρει συμβατότητα με επαγωγή.
Ένα καλό τηγάνι επαγωγής πρέπει να είναι:
σημαδεμένο ως "induction ready" ή με σύμβολο σπείρας,
κατάλληλα βαρύ και στιβαρό,
εξοπλισμένο με υψηλής ποιότητας αντικολλητική επίστρωση (π.χ. επίστρωση Teflon, κεραμική επίστρωση, επίστρωση γρανίτη).
Αν ψάχνετε για το καλύτερο τηγάνι για επαγωγή, δώστε προσοχή σε:
το υλικό για επαγωγική εστία (π.χ. ατσάλι, χυτοσίδηρος, αλουμίνιο με σιδηρομαγνητική βάση),
τους τύπους τηγανιών που θα χρησιμοποιούνται πιο συχνά (π.χ. τηγάνι wok, τηγάνι γκριλ, τηγάνι χωρίς λίπος).
182,45 €304,08 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών


Η επιλογή του ιδανικού τηγανιού μπορεί να φαίνεται τρομακτική – αλλά ένα καλά επιλεγμένο μοντέλο πραγματικά διευκολύνει το μαγείρεμα και βελτιώνει την ποιότητα των πιάτων σας. Ευτυχώς, έχουμε επί του παρόντος μια τεράστια ποικιλία υλικών, επιστρώσεων και χαρακτηριστικών. Το κλειδί είναι να τα ταιριάξετε στις δικές σας ανάγκες και στον τύπο της εστίας σας.
Για καθημερινή χρήση:
Τηγάνια αλουμινίου με επίστρωση PTFE – ελαφριά, θερμαίνονται γρήγορα, ιδανικά για καθημερινή χρήση.
Καλό τηγάνι επαγωγής με παχιά βάση και ανθεκτική επίστρωση – για όσους χρησιμοποιούν επαγωγή.
Κεραμικά τηγάνια – ασφαλή, φυσικά, ανθεκτικά στις γρατζουνιές.
Για απαιτητικούς μάγειρες και λάτρεις του μαγειρέματος:
Στιβαρό τηγάνι από χυτοσίδηρο – για τηγάνισμα, ψήσιμο και βράσιμο. Άφθαρτο, αλλά απαιτεί καρύκευμα.
Τηγάνια τιτανίου – για όσους εκτιμούν την αντοχή και τη δυνατότητα τηγανίσματος χωρίς λίπος.
Τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι – ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες, ιδανικά για τηγάνισμα κρεάτων και εντατική χρήση.
Για αλλεργικούς ή όσους έχουν ευαισθησίες:
Γυάλινο τηγάνι – ουδέτερο, χωρίς επιστρώσεις, εύκολο να διατηρηθεί καθαρό.
Τηγάνι εμαγιέ – ασφαλές, υγιεινό, δεν αντιδρά με το φαγητό.
Για συγκεκριμένες εφαρμογές:
Τηγάνι wok – για stir-fries, ασιατική κουζίνα, γρήγορο τηγάνισμα σε υψηλή φωτιά.
Τηγάνι για τηγανίτες – λεπτή βάση, χαμηλά τοιχώματα, γρήγορη θέρμανση.
Τηγάνι γκριλ – ιδανικό για κρέατα και λαχανικά με εφέ σχάρας.
Δεν είναι κάθε φθηνό τηγάνι μια ευκαιρία – αξίζει να αποφύγετε:
Πολύ ελαφριά μοντέλα με λεπτές βάσεις – μπορούν να παραμορφωθούν.
Μη σημαδεμένες επιστρώσεις – ελέγξτε αν είναι χωρίς PFOA και PFOS.
Τηγάνια χωρίς σημάνσεις συμβατότητας με επαγωγή – αν χρησιμοποιείτε τέτοια εστία.
Μοντέλα με κατεστραμμένες ή ξεφλουδισμένες επιστρώσεις – είναι ανασφαλή και αναποτελεσματικά.
Σετ χαμηλής ποιότητας – είναι καλύτερο να έχετε ένα τηγάνι υψηλής ποιότητας παρά πέντε μιας χρήσης.
Συνοψίζοντας: η επιλογή ενός τηγανιού πρέπει να βασίζεται στην εξέταση του στυλ μαγειρέματός σας, του τύπου της εστίας, των προτιμήσεων υγείας και του προϋπολογισμού. Με αυτή τη γνώση, μπορείτε συνειδητά να επιλέξετε το καλύτερο τηγάνι – και να απολαμβάνετε το μαγείρεμα κάθε μέρα.
324,37 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
179,05 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών

