Το ατσάλινο τηγάνι είναι ένα κλασικό του είδους. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η επαρκής παχιά βάση, η οποία κατανέμει καλά τη θερμότητα και μπορεί να την αποθηκεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, το ανοξείδωτο τηγάνι χαρακτηρίζεται από την υψηλή του αντοχή στις γρατζουνιές και στις μηχανικές βλάβες. Η καταλληλότητά του για υψηλές θερμοκρασίες είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανοξείδωτων τηγανιών της συλλογής μας είναι τηγάνια για επαγωγικές εστίες και φούρνο.
Η κατασκευή των ατσάλινων τηγανιών μόνο επιφανειακά φαίνεται απλή. Πρώτον, είναι σημαντικό να υπάρχει ένας χοντρός πάτος, κάτι που δεν είναι πάντα εμφανές με την πρώτη ματιά. Δεύτερον, είναι σημαντικό η λαβή του τηγανιού να μην καίγεται (τα ατσάλινα τηγάνια κατώτερης ποιότητας συχνά πάσχουν από αυτή την ατέλεια). Επιλέγοντας ένα ανοξείδωτο τηγάνι στο FormAdore, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάνετε τη σωστή επιλογή – μια επιλογή που θα διαρκέσει για χρόνια. Δείτε επίσης τα τηγάνια αλουμινίου.
120 text.x_products
182,45 €304,08 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
177,40 €
Eva Solo
Αποστολή εντός 2 εργάσιμων ημερών
111,58 €
Eva Solo
Αποστολή εντός 2 εργάσιμων ημερών
142,01 €
Eva Solo
Αποστολή εντός 2 εργάσιμων ημερών
784,61 €
Fissler
Αποστολή εντός 21 εργάσιμων ημερών
70,53 €
Zwilling
Αποστολή εντός 3 εργάσιμων ημερών
Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού, ένας τόπος όπου οι γεύσεις αναμιγνύονται με τα αρώματα και οι καθημερινές τελετουργίες μαγειρέματος γίνονται απόλαυση. Για να γίνουν αυτές οι στιγμές ακόμα πιο ικανοποιητικές, χρειάζεστε τα κατάλληλα εργαλεία. Ανάμεσά τους, τα ανοξείδωτα τηγάνια παίζουν καθοριστικό ρόλο, συμβολίζοντας την ανθεκτικότητα, την κομψότητα και την ευελιξία. Κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα, αποτελούν μια επένδυση για τα επόμενα χρόνια, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις τόσο των αρχάριων όσο και των έμπειρων σεφ. Η αξιοπιστία τους, η αντοχή τους στις φθορές και η ευκολία καθαρισμού τους τα καθιστούν απαραίτητα σε κάθε σπίτι. Ας εμβαθύνουμε στον κόσμο των ανοξείδωτων τηγανιών και ας ανακαλύψουμε γιατί αξίζουν μια θέση στην κουζίνα σας.
Για να μάθετε πώς να επιλέξετε το καλύτερο τηγάνι για την κουζίνα σας, δείτε τον οδηγό επιλογής τηγανιού ΕΔΩ.
Η επιλογή του σωστού τηγανιού είναι μια απόφαση που επηρεάζει την άνεση στο μαγείρεμα, τη γεύση του φαγητού και τη μακροζωία του εξοπλισμού. Τα ανοξείδωτα τηγάνια είναι συνώνυμα της αξιοπιστίας και της αισθητικής. Η γυαλιστερή τους επιφάνεια συμπληρώνει τέλεια τα μοντέρνα, μινιμαλιστικά εσωτερικά, αλλά ταιριάζει άψογα και με κλασικές διακοσμήσεις. Είναι κομμάτια που μπορείτε να επιδείξετε με υπερηφάνεια ή να τα βάλετε σε ανοιχτά ράφια.
Ο ανοξείδωτος χάλυβας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτών των τηγανιών είναι ένα κράμα σιδήρου με χρώμιο και νικέλιο, το οποίο τους προσδίδει εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση, στις γρατσουνιές και στην παραμόρφωση. Αυτό σημαίνει ότι τα ανοξείδωτα τηγάνια μπορούν να αντέξουν την εντατική χρήση για πολλά χρόνια, διατηρώντας τις ιδιότητές τους και την αισθητική τους εμφάνιση.
Σε μια εποχή αυξανόμενης ευαισθητοποίησης σχετικά με τους υγιεινούς τρόπους ζωής, αναρωτιόμαστε όλο και περισσότερο για την ασφάλεια των σκευών που χρησιμοποιούμε για την προετοιμασία των γευμάτων. Πολλοί μύθοι κυκλοφορούν γύρω από τα ανοξείδωτα τηγάνια, και αξίζει να τους διαλύσουμε.
Γεγονότα:
Χωρίς επιβλαβείς ουσίες: Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα χημικά αδρανές υλικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν αντιδρά με τα τρόφιμα, ακόμη και με τα όξινα, ούτε απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες στα πιάτα σας. Αυτό είναι ένα βασικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με ορισμένα επικαλυμμένα τηγάνια, τα οποία μπορούν να απελευθερώσουν σωματίδια υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών ή φθορών. Αυτό σας επιτρέπει να απολαμβάνετε υγιεινό μαγείρεμα.
Εύκολη διατήρηση υγιεινής: Η λεία, μη πορώδης επιφάνεια του ανοξείδωτου χάλυβα καθαρίζεται εύκολα και δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτό διασφαλίζει ότι τα γεύματά σας προετοιμάζονται σε υγιεινές συνθήκες.
Αντοχή στις γρατσουνιές: Σε αντίθεση με τα αντικολλητικά τηγάνια, τα οποία καταστρέφονται εύκολα από μεταλλικά σκεύη, τα ανοξείδωτα τηγάνια είναι ανθεκτικά στις γρατσουνιές. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι μικρές επιφανειακές φθορές θα επηρεάσουν την ποιότητα του τηγανίσματος ή την ασφάλεια του φαγητού σας.
Μύθοι:
Διαρροή νικελίου στο φαγητό: Αν και ο ανοξείδωτος χάλυβας περιέχει νικέλιο, η μετανάστευσή του στο φαγητό είναι αμελητέα και δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία. Επιστημονικές μελέτες έχουν επανειλημμένα επιβεβαιώσει την ασφάλεια χρήσης των σκευών από ανοξείδωτο χάλυβα 18/10.
Δυσκολία στο αντικολλητικό τηγάνισμα: Αυτός ο μύθος προέρχεται συχνά από λανθασμένη τεχνική τηγανίσματος. Η εκμάθηση του τηγανίσματος σε ανοξείδωτο τηγάνι απαιτεί λίγη εξάσκηση, αλλά δεν είναι δύσκολη. Το κλειδί είναι η σωστή προθέρμανση του τηγανιού και η χρήση αρκετού λίπους. Είναι ακόμη δυνατό να προετοιμάσετε πιάτα χωρίς λίπος, αν και αυτό απαιτεί περισσότερη δεξιότητα.
Τα σύγχρονα ανοξείδωτα τηγάνια είναι κάτι περισσότερο από απλά σκεύη τηγανίσματος, καθώς τα ανοξείδωτα τηγάνια κατανέμουν τη θερμότητα τέλεια και ομοιόμορφα, κάτι που είναι κρίσιμο για το ιδανικό μαγείρεμα. Μπορείτε να τηγανίσετε, να σιγοβράσετε, ακόμα και να ψήσετε σε αυτά!
Η ευελιξία τους τα καθιστά ιδανικά για την προετοιμασία μιας μεγάλης ποικιλίας πιάτων, από ντελικάτες ομελέτες έως πλούσια μαγειρευτά. Χάρη στην ικανότητα χρήσης υψηλών θερμοκρασιών, τα τηγάνια από χάλυβα είναι απαραίτητα για το σοτάρισμα κρεάτων που απαιτούν γρήγορο ροδοκόκκινο για να σφραγίσουν τους χυμούς. Είναι επίσης εξαιρετικά για την προετοιμασία σαλτσών, καθώς η φυσική επιφάνεια του χάλυβα επιτρέπει την εύκολη απογλάσωση, δημιουργώντας μια βάση για πλούσια γεύση.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι πολλά ανοξείδωτα τηγάνια είναι ασφαλή για φούρνο, ανοίγοντας εντελώς νέες γαστρονομικές δυνατότητες. Μπορείτε να σοτάρετε κρέας στην εστία και στη συνέχεια να το μεταφέρετε στο φούρνο για να ολοκληρώσετε το μαγείρεμα στην τελειότητα. Αυτό καθιστά τα ανοξείδωτα τηγάνια πραγματικά πολυλειτουργικά εργαλεία στην κουζίνα σας, προσφέροντας καθολική εφαρμογή. Αν ψάχνετε για ένα σετ κατσαρολών, δώστε προσοχή στις ανοξείδωτες κατσαρόλες, οι οποίες θα συμπληρώσουν τέλεια τη συλλογή σας και θα σας επιτρέψουν να αξιοποιήσετε πλήρως το δυναμικό του χάλυβα στην κουζίνα.


Όταν επιλέγετε ανοξείδωτα τηγάνια, επιλέγετε μαγειρικά σκεύη που προσφέρουν πληθώρα αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων. Εδώ είναι τα σημαντικότερα που θα σας πείσουν ότι αυτός ο τύπος τηγανιού πρέπει να βρίσκεται στην κουζίνα σας:
Απαράμιλλη ανθεκτικότητα και αντοχή στη διάβρωση: Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα απίστευτα ανθεκτικό υλικό σε μηχανικές βλάβες και παραμορφώσεις. Αυτό σημαίνει ότι ένα ανοξείδωτο τηγάνι θα σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια, ακόμα και δεκαετίες, χωρίς να χάσει τις ιδιότητές του. Είναι μια επένδυση που αποδίδει πολλαπλάσια.
Εξαιρετική αγωγιμότητα θερμότητας: Όταν επιλέγετε ανοξείδωτα τηγάνια, δώστε προσοχή στην κατασκευή τους. Ο παχύς πάτος των ανοξείδωτων τηγανιών και η πολυστρωματική κατασκευή, συχνά με μια επιπλέον στρώση αλουμινίου ή χαλκού, εξασφαλίζουν ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας σε όλη την επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι το φαγητό τηγανίζεται ομοιόμορφα, χωρίς να καίγεται σε ένα σημείο και να παραμένει άψητο σε άλλο.
Ασφάλεια για την υγεία: Όπως αναφέρθηκε, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα χημικά αδρανές υλικό. Δεν αντιδρά με τα τρόφιμα και δεν απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες, καθιστώντας τον μία από τις πιο υγιεινές επιλογές για μαγείρεμα και υποστηρίζοντας το υγιεινό μαγείρεμα.
Εύκολος καθαρισμός: Τα ανοξείδωτα τηγάνια καθαρίζονται πανεύκολα. Τα υπολείμματα τροφών κολλάνε λιγότερο συχνά, και ακόμα κι αν συμβεί, αφαιρούνται εύκολα. Τα περισσότερα ανοξείδωτα τηγάνια είναι κατάλληλα για πλύσιμο σε πλυντήριο πιάτων, κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα.
Ευελιξία χρήσης: Τα ανοξείδωτα τηγάνια είναι εξαιρετικά για τηγάνισμα, σιγοβράσιμο, ακόμη και ψήσιμο στο φούρνο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους τύπους εστιών, και η συμβατότητά τους με επαγωγικές εστίες είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα.
Αντοχή στις γρατσουνιές: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά σκεύη για να ανακατέψετε και να γυρίσετε το φαγητό χωρίς να ανησυχείτε για φθορά της επιφάνειας του τηγανιού. Αυτό καθιστά επίσης εύκολη την αποθήκευση των ανοξείδωτων τηγανιών.
Αισθητική εμφάνιση: Η γυαλιστερή επιφάνεια του ανοξείδωτου χάλυβα φαίνεται κομψή και μοντέρνα, προσθέτοντας λάμψη σε κάθε κουζίνα και τονίζοντας την κομψή εμφάνιση της κουζίνας σας.
Αυτά τα πολλά πλεονεκτήματα καθιστούν τα ανοξείδωτα τηγάνια, μαζί με τα κεραμικά τηγάνια ή τα μαντεμένια τηγάνια, ιδιαίτερα αγαπητά από τους επαγγελματίες σεφ και όλο και περισσότερο επιλεγμένα από τους συνειδητούς καταναλωτές.
Όταν αποφασίζετε για ένα νέο τηγάνι, συχνά αντιμετωπίζετε ένα δίλημμα: ανοξείδωτο τηγάνι ή αλουμινένιο τηγάνι; Αυτή είναι μια σημαντική επιλογή τηγανιού που επηρεάζει την άνεση και την ποιότητα του μαγειρέματος. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές.
Τα ανοξείδωτα τηγάνια είναι σύμβολο ανθεκτικότητας και αξιοπιστίας. Η αντοχή τους στις υψηλές θερμοκρασίες τα καθιστά ιδανικά για εντατικό τηγάνισμα, και η φυσική επιφάνεια του χάλυβα δεν αντιδρά με τα τρόφιμα, εγγυώμενη υγιεινό μαγείρεμα. Η πολυστρωματική τους κατασκευή, συχνά με παχύ πάτο από αλουμίνιο ή χαλκό, εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας, κάτι που είναι κρίσιμο για εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι βαρύτερα, γεγονός που συμβάλλει στη σταθερότητά τους στην εστία, και η ανθεκτικότητα και αντοχή τους στη διάβρωση τα καθιστούν επένδυση για χρόνια. Τα περισσότερα μοντέλα προσφέρουν συμβατότητα με επαγωγικές εστίες και μπορούν να πλυθούν με ασφάλεια στο πλυντήριο πιάτων. Αυτό είναι ένα καλό ανοξείδωτο τηγάνι για όποιον εκτιμά την ποιότητα και τη μακροζωία.
Από την άλλη πλευρά, τα αλουμινένια τηγάνια είναι ελαφρύτερα και συχνά ζεσταίνονται πιο γρήγορα. Μπορεί να έχουν διάφορες αντικολλητικές επιστρώσεις, γεγονός που διευκολύνει το τηγάνισμα χωρίς λίπος στην αρχή της χρήσης τους. Δυστυχώς, το αλουμίνιο είναι ένα μαλακότερο υλικό και πιο επιρρεπές σε γρατσουνιές και παραμορφώσεις. Το μη ανοδιωμένο αλουμίνιο μπορεί επίσης να αντιδράσει με όξινα τρόφιμα, αλλάζοντας τη γεύση τους. Αν και συχνά φθηνότερα, η διάρκεια ζωής τους είναι συνήθως μικρότερη από αυτή των ανοξείδωτων τηγανιών, και οι επιστρώσεις φθείρονται με τον καιρό, καθιστώντας αδύνατο το περαιτέρω μαγείρεμα χωρίς λίπος.
Τα τελευταία χρόνια, τα κεραμικά τηγάνια έχουν επίσης γίνει δημοφιλή, προσφέροντας αντικολλητική επιφάνεια και ελκυστική εμφάνιση. Ωστόσο, η επίστρωσή τους, παρόμοια με τα αλουμινένια τηγάνια με επιστρώσεις, είναι λιγότερο ανθεκτική από τη φυσική επιφάνεια του χάλυβα και μπορεί να υποστεί ζημιά από μεταλλικά σκεύη ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Συνοψίζοντας, αν ψάχνετε για ένα τηγάνι που θα σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια, θα εξασφαλίσει υγιεινό μαγείρεμα, και θα ανταποκριθεί σε όλες τις μαγειρικές προκλήσεις, η επιλογή των ανοξείδωτων τηγανιών σας προσφέρει ένα αξιόπιστο, υψηλής ποιότητας εργαλείο που θα καλύψει τις προσδοκίες σας.