Ένα σετ κατσαρόλων που θα μείνει στην οικογένειά σας για χρόνια; Δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός, είναι γεγονός! Αρκεί να επιλέξετε ένα από τα σετ κατσαρόλων που προσφέρουμε. Στο FormAdore γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το design από μόνο του δεν αξίζει πολλά όταν πρόκειται για καθημερινά αντικείμενα. Μόνο όταν συμβαδίζει με την ποιότητα, τότε ναι, τότε υπάρχει λόγος να μιλάμε!
Τα σετ κατσαρόλων που προσφέρουμε προέρχονται από τους καλύτερους, αναγνωρισμένους κατασκευαστές εξοπλισμού κουζίνας, όπως WMF, Scanpan, Fissler ή Zwilling. Πρόκειται για προϊόντα που διαρκούν για χρόνια, τα περισσότερα από τα οποία καλύπτονται από πολυετή εγγύηση. Αν ψάχνετε για πολλές κατσαρόλες για την κουζίνα σας, επιλέξτε ένα έτοιμο σετ στο οποίο κάθε κατσαρόλα ή τηγάνι είναι φθηνότερο από το να τα αγοράζετε ξεχωριστά. Παρακάτω θα βρείτε σετ ατσάλινων κατσαρόλων και αλουμινίου. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι κατάλληλη για επαγωγικές εστίες.
90 text.x_products
853,36 €1.422,26 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
558,85 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
400,80 €
Zwilling
Αποστολή εντός 3 εργάσιμων ημερών
784,61 €
Fissler
Αποστολή εντός 21 εργάσιμων ημερών
400,80 €
A di Alessi
Αποστολή εντός 4 εργάσιμων ημερών
720,92 €
Fissler
Αποστολή εντός 21 εργάσιμων ημερών
653,78 €1.089,63 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
402,45 €
Fissler
Αποστολή εντός 21 εργάσιμων ημερών
455,53 €
Fissler
Αποστολή εντός 21 εργάσιμων ημερών
774,00 €
Fissler
Αποστολή εντός 21 εργάσιμων ημερών
774,00 €
Fissler
Αποστολή εντός 21 εργάσιμων ημερών
527,24 €
Le Creuset
Αποστολή εντός 19 εργάσιμων ημερών
593,53 €
Fissler
Αποστολή εντός 21 εργάσιμων ημερών
402,45 €
Fissler
Αποστολή εντός 21 εργάσιμων ημερών
317,52 €
Fissler
Αποστολή εντός 30 εργάσιμων ημερών
423,68 €
Fissler
Αποστολή εντός 21 εργάσιμων ημερών
375,08 €
Joseph Joseph
Αποστολή εντός 2 εργάσιμων ημερών


Ένα καλό σετ κατσαρολικών είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά μεταλλικά σκεύη. Είναι η αληθινή καρδιά της κουζίνας, ένας σιωπηλός συνεργάτης στις γαστρονομικές σας περιπέτειες και το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζετε τις καθημερινές σας τελετουργίες προετοιμασίας γευμάτων – από ένα γρήγορο πρωινό κουάκερ μέχρι ένα εκλεκτό δείπνο για φίλους. Η επιλογή του ιδανικού σετ είναι μια απόφαση για χρόνια, μια απόφαση που θα επηρεάσει πραγματικά την άνεση του μαγειρέματος, τη γεύση των πιάτων σας, ακόμα και το πώς αντιλαμβάνεστε και νιώθετε στον χώρο της κουζίνας σας. Υπάρχουν όμως ιδανικά σετ κατσαρολικών;
Δεν είστε σίγουροι τι είναι ένα καλό σετ κατσαρολικών, πόσα τεμάχια να αγοράσετε, αν πρέπει να επιλέξετε ένα σετ κουζίνας από ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο, εμαγιέ κατσαρόλες, κατσαρόλες με αντικολλητική επίστρωση ή κατσαρόλες επαγωγής... Μπορεί να σας πάρει τα μυαλά! Αλλά μην ανησυχείτε. Ένα καλό σετ κατσαρολικών θα είναι ο πιστός σας σύμμαχος για πολλά χρόνια, οπότε αφήστε μας να σας καθοδηγήσουμε πώς να επιλέξετε ένα πρακτικό σετ κατσαρολικών – μαζί μας, αυτή η επιλογή θα γίνει ευχαρίστηση!
Πρακτικά σετ κατσαρολικών και ο αριθμός των τεμαχίων
Πριν βουτήξετε στη σύγκριση υλικών και των τελευταίων τεχνολογιών, σταματήστε για μια στιγμή και σκεφτείτε: πώς είναι πραγματικά το μαγείρεμά σας;
Είστε γαστρονομικός μινιμαλιστής, μαγειρεύοντας κυρίως για εσάς ή για δύο;
Ή μήπως η κουζίνα σας είναι γεμάτη ζωή και ετοιμάζετε γεύματα για μια μεγάλη οικογένεια;
Σας αρέσει να πειραματίζεστε, να ετοιμάζετε πλούσια γεύματα με πολλά πιάτα και φιλοξενείτε συχνά φίλους;
Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις είναι το κλειδί για να καθορίσετε ποιο μέγεθος σετ κατσαρολικών θα είναι το βέλτιστο για εσάς. Δεν έχει νόημα να γεμίζετε τα ντουλάπια σας με σκεύη που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ!
Οικουμενικό σετ κατσαρολικών (σετ 3-5 τεμαχίων):
Ιδανικό για: Εργένηδες, ζευγάρια, άτομα με μικρές κουζίνες όπου κάθε εκατοστό αξίζει το βάρος του σε χρυσό.
Τι συνήθως περιέχουν: Ένα οικουμενικό σετ κατσαρολικών περιλαμβάνει συνήθως μια βασική κατσαρόλα με καπάκι (περίπου 2-3 λίτρα) για σούπες ή ζυμαρικά, μια μεγαλύτερη κατσαρόλα (4-6 λίτρα) για μαγειρευτά ή ζωμό, και μια πρακτική κατσαρόλα με χερούλι – απαραίτητη για σάλτσες, πουτίγκα ή ζέσταμα μικρών μερίδων. Αυτό το σετ είναι μια εξαιρετική αρχή!
Εκτεταμένο σετ κατσαρολικών κουζίνας (σετ 6 τεμαχίων και άνω!):
Ιδανικό για: Μεγαλύτερες οικογένειες, λάτρεις του μαγειρέματος, άτομα που τους αρέσει η ευελιξία.
Τι μπορεί να περιέχουν: Εκτός από τις στάνταρ κατσαρόλες σε διάφορα μεγέθη, θα βρείτε συχνά επιπλέον τηγάνια (μερικές φορές ακόμη και ένα βαθύ τηγάνι σοτέ), ειδικές κατσαρόλες ατμού (εξαιρετικές για την υγεία σας!), και μερικές φορές ακόμα και πυρίμαχα σκεύη ψησίματος για φούρνο. Ένα τέτοιο οπλοστάσιο σας δίνει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες!
Τι γίνεται με τα καπάκια; Μην τα υποτιμάτε! Καπάκια καλής ποιότητας, κατά προτίμηση από σκληρυμένο γυαλί με μικρό άνοιγμα αέρα, σας επιτρέπουν να κοιτάζετε τη διαδικασία μαγειρέματος χωρίς να τα σηκώνετε και να χάνετε πολύτιμη θερμότητα και άρωμα. Νιώστε αυτή την ικανοποίηση όταν βλέπετε μια τέλεια βραστή σάλτσα! Ορισμένα σετ προσφέρουν έξυπνα, οικουμενικά καπάκια που ταιριάζουν σε πολλά μεγέθη κατσαρολών – αυτή μπορεί να είναι μια πολύ πρακτική λύση εξοικονόμησης χώρου.
Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι κατσαρόλες είναι απολύτως κρίσιμο. Καθορίζει πώς το σκεύος αγωγεί τη θερμότητα, πόσο καιρό τη διατηρεί, πώς αντιδρά με το φαγητό, πόσο ζυγίζει, πόσο ανθεκτικό είναι και πόσο εύκολο είναι να καθαριστεί. Η αγορά κυριαρχείται από διάφορες επιλογές, και κάθε μία έχει τις μοναδικές της υπερδυνάμεις... και μερικές αδυναμίες. Οι καλές κατσαρόλες είναι ένα τεράστιο θέμα, οπότε ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις πιο δημοφιλείς επιλογές και χαρακτηριστικά, καθώς και να παρουσιάσουμε κατσαρόλες κουζίνας από κατασκευαστές που διατίθενται στην προσφορά μας.
Η επένδυση σε ένα αξιοπρεπές σετ κατσαρολικών δεν είναι μια αγορά για μία μόνο σεζόν. Είναι μια απόφαση που προορίζεται να σας υπηρετήσει πιστά για πολλά χρόνια, συνοδεύοντάς σας σε αμέτρητα γαστρονομικά πειράματα. Τι κάνει ορισμένες κατσαρόλες σχεδόν οικογενειακό κειμήλιο, ενώ άλλες καταλήγουν γρήγορα στον πάτο του ντουλαπιού ή, χειρότερα, στα σκουπίδια; Το μυστικό κρύβεται σε λίγους βασικούς παράγοντες.
Στερεή κατασκευή: Οι καλές κατσαρόλες έχουν παχύ, συμπαγή πάτο (συχνά πολλαπλών στρωμάτων, ονομαζόμενο πάτο σάντουιτς), ο οποίος όχι μόνο διανέμει τη θερμότητα ομοιόμορφα (όχι πια καμένα κέντρα και άψητες άκρες!) αλλά είναι επίσης ανθεκτικός στην παραμόρφωση υπό θερμοκρασία.
Ισχυρά χερούλια: Φανταστείτε να μεταφέρετε μια κατσαρόλα γεμάτη ζεστό ζωμό... Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα! Δώστε προσοχή σε σταθερά καρφωμένα ή σταθερά συγκολλημένα χερούλια που είναι καλά διαμορφωμένα και δεν υπερθερμαίνονται υπερβολικά (αν και για πολύωρο μαγείρεμα, αξίζει να έχετε ένα γάντι κουζίνας πρόχειρο). Πρέπει να δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας.
Ποιότητα υλικού: Όπως αναφέραμε, το υλικό είναι θεμελιώδες. Υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι, καλοφτιαγμένο αλουμίνιο με ανθεκτική επίστρωση – αυτά εγγυώνται αντοχή στην καθημερινή χρήση, στις γρατζουνιές και στη διάβρωση.
Αντοχή επίστρωσης: Στην περίπτωση των κατσαρολών με αντικολλητική επίστρωση, η ποιότητά της είναι κρίσιμη. Αναζητήστε επιστρώσεις από αναγνωρισμένους κατασκευαστές, συχνά ενισχυμένες με επιπλέον στρώματα (π.χ. τιτανίου, ορυκτών σωματιδίων), οι οποίες είναι ανθεκτικές στην τριβή και στις γρατζουνιές. Θυμηθείτε, ωστόσο – ακόμα και η καλύτερη επίστρωση απαιτεί απαλότητα: χρησιμοποιήστε μόνο σκεύη από σιλικόνη, νάιλον ή ξύλο! Μεταλλικά πιρούνια και μαχαίρια είναι οι θανάσιμοι εχθροί της.
Έχετε μια σύγχρονη, γρήγορη και ενεργειακά αποδοτική επαγωγική εστία στην κουζίνα σας; Εξαιρετική επιλογή! Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι χρειάζεται ειδικούς «συνεργάτες» για να λειτουργήσει. Δεν θα λειτουργήσει κάθε κατσαρόλα σε επαγωγή. Πώς να αναγνωρίσετε τις κατσαρόλες επαγωγής σε ένα σετ;
Το μυστικό βρίσκεται στον πάτο της κατσαρόλας. Πρέπει να είναι κατασκευασμένος από σιδηρομαγνητικό υλικό, δηλαδή ένα υλικό που «έλκει» έναν μαγνήτη και μπορεί να αντιδράσει στο μαγνητικό πεδίο που παράγεται από την εστία. Τις περισσότερες φορές, πρόκειται για έναν ειδικό τύπο χάλυβα. Πώς να το ελέγξετε απλά;
Αναζητήστε το σύμβολο: Οι κατασκευαστές συνήθως τοποθετούν μια σαφή σήμανση με τη μορφή συμβόλου επαγωγικού πηνίου (πολλές οριζόντιες σπείρες, που μοιάζουν με ελατήριο) ή τη λέξη «induction» στον πάτο των κατσαρολών (ή στη συσκευασία).
Δοκιμή με μαγνήτη: Έχετε πρόχειρο έναν κανονικό μαγνήτη (π.χ. από το ψυγείο); Τοποθετήστε τον στον πάτο της κατσαρόλας. Αν ο μαγνήτης «κολλήσει» σταθερά στον πάτο – μπίνγκο! Η κατσαρόλα θα λειτουργήσει σε επαγωγή.
Είναι καλύτερο να επιλέγετε σετ κατσαρολικών όπου όλα τα στοιχεία είναι σαφώς σημαδεμένα ως κατάλληλα για επαγωγή. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε την απογοήτευση όταν η αγαπημένη σας κατσαρόλα με χερούλι αποδειχθεί ότι δεν λειτουργεί με τη νέα σας εστία. Οι καλής ποιότητας κατσαρόλες επαγωγής χαρακτηρίζονται από τον προαναφερθέντα παχύ, πολλαπλών στρωμάτων πάτο, ο οποίος όχι μόνο επιτρέπει την επαγωγή αλλά εξασφαλίζει επίσης αστραπιαία και τέλεια ομοιόμορφη θέρμανση – θα νιώσετε τη διαφορά!
Γινόμαστε όλο και πιο συνειδητοποιημένοι με το τι τρώμε και πώς προετοιμάζουμε τα γεύματά μας. Ξέρατε ότι το σωστό σετ κατσαρολικών μπορεί να είναι ο σύμμαχός σας στη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής; Μπορείτε να διαβάσετε για το μαγείρεμα χωρίς νικέλιο και αλουμίνιο εδώ, και εμείς θα σας πούμε τι να προσέξετε όταν ψάχνετε για σκεύη που υποστηρίζουν το υγιεινό μαγείρεμα.
Ασφαλή υλικά: Αυτό είναι ένα απόλυτο must. Επιλέξτε κατσαρόλες από υλικά που είναι χημικά ουδέτερα, δεν αντιδρούν ανεπιθύμητα με τα τρόφιμα (ειδικά τα όξινα τρόφιμα) και δεν απελευθερώνουν επιβλαβείς ουσίες σε υψηλές θερμοκρασίες. Εδώ, οι κατσαρόλες από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας (αναζητήστε σημάνσεις όπως 18/10) πρωτοστατούν, καθώς θεωρούνται από τις ασφαλέστερες και δεν αλλοιώνουν τη γεύση ή την οσμή των πιάτων.
Μαγείρεμα με ελάχιστο λίπος: Ένα σετ κατσαρολικών με καλή αντικολλητική επίστρωση σας επιτρέπει να τηγανίζετε, να μαγειρεύετε σε κατσαρόλα και να σοτάρετε πιάτα χρησιμοποιώντας πραγματικά ελάχιστη ποσότητα λαδιού, βουτύρου ή άλλου λίπους, και μερικές φορές ακόμα και καθόλου! Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε την περιεκτικότητα σε θερμίδες των γευμάτων σας. Απλά θυμηθείτε να επιλέξετε επιστρώσεις από αναγνωρισμένους κατασκευαστές που εγγυώνται την απουσία επιβλαβών ενώσεων, όπως PFOA ή PFOS.
Ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας: Οι κατσαρόλες με παχύ πάτο που κατανέμουν τέλεια τη θερμότητα αποτρέπουν το τοπικό κάψιμο του φαγητού. Αυτό σας επιτρέπει να μαγειρεύετε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, κάτι που βοηθά στη διατήρηση περισσότερων πολύτιμων βιταμινών και θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμά σας.
Μαγείρεμα στον ατμό: Πολλά σετ περιλαμβάνουν ειδικά ένθετα ή σκεύη ατμού. Αυτή είναι μια από τις πιο υγιεινές μεθόδους θερμικής επεξεργασίας! Λαχανικά, ψάρια ή πουλερικά που παρασκευάζονται στον ατμό διατηρούν όχι μόνο τη μέγιστη θρεπτική αξία αλλά και το φυσικό τους χρώμα, γεύση και σφριγηλότητα. Νόστιμο!
Οι κατσαρόλες από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ένα αληθινό κλασικό και ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς πολλών κουζινών. Απολαμβάνουν αμείωτη δημοτικότητα εδώ και χρόνια και θεωρούνται από τα πιο ευέλικτα, ανθεκτικά και αξιόπιστα μαγειρικά σκεύη. Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν ένα σετ από αυτό το ευγενές υλικό;