Το ιαπωνικό μαχαίρι Santoku κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις ευρωπαϊκές κουζίνες. Πώς το αναγνωρίζετε; Συνήθως έχει λεπίδα 14 έως 18 εκατοστών και ένα ιδιαίτερο σχήμα που μοιάζει λίγο με μαχαίρι σεφ και λίγο με μικρό μπαλτά. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι είναι πολύ ευέλικτο – μπορείτε να κόψετε ψάρια και κρέας, αλλά και να τεμαχίσετε λαχανικά και φρούτα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν επίσης ειδικές εγκοπές στη λεπίδα που εμποδίζουν τα τρόφιμα να κολλάνε και διευκολύνουν το κόψιμο. Ας αξιοποιήσουμε αυτή την υπέροχη ασιατική εφεύρεση!
19 text.x_products