Δεν βρίσκουμε όλοι χρόνο να αγοράζουμε φρέσκα ψωμάκια κάθε πρωί. Επομένως, είναι σημαντικό να αποθηκεύουμε το ψωμί – ειδικά το ψωμί του εμπορίου (με μαγιά), το οποίο στεγνώνει πιο γρήγορα (σε αντίθεση με το ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι, που διατηρείται φρέσκο για πολύ καιρό) – σε κατάλληλες συνθήκες. Πρώτα απ' όλα, και αυτός είναι ο πιο σημαντικός κανόνας – μην αποθηκεύετε το ψωμί σε πλαστικές σακούλες (υπό τέτοιες συνθήκες το ψωμί δεν έχει πρόσβαση στον αέρα, 'δεν αναπνέει' και ως αποτέλεσμα γίνεται 'λαστιχένιο'). – το να κάνετε τρύπες στην πλαστική σακούλα δεν βοηθά :). Ένας άλλος σημαντικός κανόνας είναι ότι όταν το ψωμί είναι ακόμα ζεστό, αφήστε το να κρυώσει ώστε να προλάβει να απελευθερώσει την υγρασία. Γενικά μιλώντας, το ψωμί αποθηκεύεται σε ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά αν αφεθεί 'μόνο του' θα στεγνώσει ή θα μουχλιάσει – και εδώ έρχεται η επιλογή του δοχείου ψωμιού. Τι ψάχνουμε όταν επιλέγουμε ένα τέτοιο αξεσουάρ; Επιλέξτε το μέγεθος του δοχείου ανάλογα με την ποσότητα ψωμιού που αγοράζετε συνήθως, ώστε να μειώσετε φυσικά την ποσότητα αέρα και ταυτόχρονα να εξοικονομήσετε χώρο στον πάγκο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το δοχείο θα πρέπει να διαθέτει ανοίγματα εξαερισμού για να εξασφαλίζεται η σωστή κυκλοφορία του αέρα. Στη γκάμα της FormAdore θα βρείτε ξύλινα δοχεία, ατσάλινα ή πλαστικά δοχεία ψωμιού. Τα δοχεία μπορούν, και πρέπει :), να ταιριάξουν με τη διακόσμηση της κουζίνας και έτσι, ανάλογα με το αν η κουζίνα είναι σκανδιναβική, λιτή, μινιμαλιστική, ρουστίκ, vintage ή πολύχρωμη, χαρούμενη και γεμάτη χρώματα, σίγουρα θα βρείτε ένα δοχείο που να ταιριάζει με το στυλ και το χρωματικό της σχέδιο.
42 text.x_products