Ένας αληθινός σεφ λατρεύει το μαχαίρι του σαν τον μεγαλύτερο θησαυρό. Και πώς να μην το κάνει, αφού το μαχαίρι του σεφ είναι απόλυτο «πρέπει»! Πώς αναγνωρίζουμε αυτόν τον θησαυρό; Συνήθως είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και έχει τριγωνικό σχήμα, πιο φαρδύ στην λαβή. Η λεπίδα έχει μήκος τουλάχιστον 20 cm, είναι τέλεια ζυγισμένη και κάθεται σταθερά στο χέρι. Χάρη σε αυτές τις παραμέτρους, το τεμάχισμα, το ψιλοκόψιμο, το κόψιμο σε κύβους, το πολτοποίηση και το σπρώξιμο των τροφών από τον πάγκο είναι παιχνιδάκι (το οποίο πιθανότατα θα κόψει και αυτό χωρίς κανένα πρόβλημα). Αυτός ο τύπος μαχαιριού αξίζει να συμπληρωθεί με άλλα μαχαίρια από τις κατηγορίες μαχαίρια ψωμιού, μαχαίρια γενικής χρήσης, μαχαίρια λαχανικών και φρούτων.
45 text.x_products